Képes felsorolás következik némi kommentárral a jellegzetesebb helyekről, ahol voltunk.

Praça do Comércio

Ez egy igen hangulatos tér közvetlenül az öböl partján. Remek kilátás van innen a Cristo Rey-re és az Április 25-e hídra. Az esti órákban, amikor már lement nap, különösen népszerű, sokan jönnek ide ki csak úgy üldögélni, és bámészkodni. Egy lépcsősoron akár még a vízbe is besétálhatunk… 🙂

  • Castelo de São Jorge

    A legmagasabb dombon áll a Szent György Vár, amiről – mint Lisszabonban oly gyakran – kiváló panoráma nyílik az alattunk elterülő városra.

  • Elevador de Santa Justa

    Ez egy nagyon érdekes része Lisszabonnak. Gyakorlatilag egy lifttel egybeépített kilátótól van szó, ami amelett, hogy szép kilátást biztosít a várra, rendelkezik egy különös funkcióval. A lift – illetve a kilátó – egy híddal van összekötve, ami átvezet a szintén egy dombra épült Bairro Alto-ba (Felsőváros), a szórakozónegyedbe. Trükkös! 🙂 (Ja, amúgy magát a liftet elfelejtettem lefényképezni. 🙂 Cserébe itt egy link: Elevador de Santa Justa)

  • Bairro Alto

    A bulinegyed. Tele bárokkal, ilyen-olyan kiülős-beülős helyekkel, és este hatalmas nyüzsgéssel, pezsgéssel, van itt minden, mint a bazárban. Ami érdekes, hogy mivel a bárok belső kapacitása véges, emiatt a tömeg nagyobb része az utcára szorul, és a járdaszegélyen ülve iszogatja a különböző színes italokat… (A képen egy “kultúráltabb” rész látható, ahol inkább az éttermek dominálnak.)